Terwingen wil geen zwaardere straffen voor geweld tegen politie

Fractieleider Raf Terwingen (CD&V) wil de straffen voor geweld tegen politiemensen niet verzwaren, maar de parketten moeten wel striktere richtlijnen krijgen om dit geweld te vervolgen. Dat zei hij tijdens de bespreking van de beleidsverklaring van premier Elio Di Rupo (PS) in de Kamer, naar aanleiding van de incidenten in Meulenberg.

mceulemans

"Wat daar gebeurd is met een zeer toegewijde en bekwame politieagent, is onaanvaardbaar. Ik begrijp de emotionele oproep van mijn collega - burgemeester van Houthalen aan het adres van deze Kamer om de straffen van misdrijven tegen politieagenten te verhogen. Maar dat is volgens mij niet de goede remedie. Drie jaar geleden hebben we de strafwet voor gewelddelicten tegen politie verdubbeld", aldus Terwingen. Die strafverzwaring kwam er toen trouwens op voorstel van CD&V.

Lees hiervoor: Straffen voor geweld tegen politie worden verzwaard

Turtelboom

Hij riep wel de minister van Justitie op om het vervolgingsbeleid tegenover daders van misdrijven tegen politieagenten aan te scherpen. "De justitieminister moet nieuwe richtlijnen uitvaardigen zodat dit geweld altijd vervolgd wordt", zo zei hij.

JDW
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER