Gouverneur: "Geef ons de namen van de relschoppers Meulenberg"

Er is een taskforce opgericht die snel en efficiënt de problemen in de Houthalense wijk Meulenberg moet aanpakken. De politie wil zo snel mogelijk de relschoppers van vorige vrijdag opsporen. Gouverneur Herman Reynders doet alvast een oproep naar getuigen.

tmas

Gisteren was er een overlegvergadering tussen de Limburgse gouverneur Reynders en de federale en Limburgse politiediensten. Daarop is een taskforce speciaal voor de “overlastwijk” Meulenberg opgericht.

“Er zijn beslist mensen die meer info kunnen verschaffen om deze bijzonder spijtige gebeurtenissen uit te klaren”, zegt Reynders. “Misschien zijn er mensen die filmpjes hebben of de namen van relschoppers kunnen doorgeven? Bovendien zullen we waar nodig vragen of rechercheurs van andere korpsen het onderzoeksteam willen assisteren.”

Vandaag gaan burgemeester Yzermans van Houthalen-Helchteren en de politiediensten naar Meulenberg om er met de lokale gemeenschap te praten over de rellen van vorige vrijdag, waarbij een politieman zwaargewond raakte, en over structurele afspraken om het risico op nieuwe wantoestanden te verkleinen.

De burgemeester heeft alvast beslist om café Saz voor onbepaalde duur te sluiten. Vanop het terras van Saz werd afgelopen vrijdag het You- Tube-filmpje opgenomen waarin te zien is hoe met stenen wordt gegooid naar de voorbijrijdende politiecombi’s. De crash waarbij de politieman zwaargewond raakte, gebeurde vlak voor de deur van het café.

Lees ook: Reportageploeg TVL bedreigd in Meulenberg

NV/ToRo, Foto HBvL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER