De Wever roept N-VA op tot kalmte

De Wever roept N-VA op tot kalmte

De Wever roept N-VA op tot kalmte

Print
N-VA-frontman Bart De Wever waarschuwt zijn partijgenoten dat ze zich “niet mogen laten vangen aan de spelletjes van onze tegenstanders en sommige opiniemakers”. Hij wil niet weten van een andere partijstrategie.

“Het domste wat we nu als partij kunnen doen, is zenuwachtig worden na één slechte peiling. Het is niet omdat Eric Van Rompuy ons zelfs al zo goed als dood heeft verklaard, dat wij dat ook allemaal moeten geloven. Anders dreigen we in een negatieve spiraal terecht te komen”, waarschuwt de Antwerpse burgemeester.

Politologen Bart Maddens en Carl Devos opperden gisteren in uw krant dat N-VA moet overwegen haar eis voor het confederalisme te laten vallen, omdat de partij zich anders mogelijk buitenspel zet bij de federale regeringsvorming. De Wever wil daar absoluut niet van weten. “We gaan ons geen problemen laten aanpraten door andere partijen en opiniemakers. Als je begint te doen wat je tegenstanders vragen, laten ze je dansen als een konijntje. Nee, wij moeten van onze eigen kracht uitgaan. Als we genoeg stemmen halen, zál er over confederalisme gepraat worden.”

Over zijn eigen positie wilde De Wever zich niet uitspreken. Blijft hij burgemeester van Antwerpen of stelt hij zich toch kandidaatpremier? “Zulke keuzes maken we intern.”

RALi
Foto belga

Nu in het nieuws