Wie rockt het hardst: dEUS of Triggerfinger?

Stella of Jupiler, The Beatles of The Stones, Antwerp of Beerschot. Sommigen zaken die tegenover elkaar worden uitgespeeld hebben zeer uitgesproken voor- en tegenstanders. Ook binnen de Antwerpse rockscene heb je bands die rabiate fans kennen, maar die door anderen worden uitgespuwd. Wij zetten twee bands tegenover elkaar.

jrosquin

Aan de rechterkant hebt u Triggerfinger. De band rond de charismatische frontman Ruben Block die al in 1998 boven het doopvont werd gehouden, maar pas sinds een paar jaar echt hoge ogen gooit in Vlaanderen en Nederland. Twee songs die mee verantwoordelijk waren voor die doorbraak waren het pompende All this dancing around en I follow rivers, de heel eigenzinnige cover van een hit van Lykke Li. Beide songs prijken in de Rock & Roll Metropoll Top 100.

Aan de linkerkant zien we dEUS. Begin jaren '90 schudden de eigenzinnige jongens van dEUS de Antwerpse rockwereld uit een diepe winterslaap. Debuutplaat Worst Case Scenario, met daarop het overdonderende Suds and soda en het bloedmooie, maar toch verre van traditionele Hotellounge, werd internationaal bejubeld. Vijf jaar later hadden Tom Barman en co. nog niets aan lef en branie ingeboet en kwamen ze met The Ideal Crash op de proppen. Vaandeldrager van de plaat is Instant Street, een nummer dat rustig opbouwt, maar dan helemaal ontploft met een grandioze, chaotische finale. Alle drie de songs maken eveneens kans om het te schoppen tot beste Antwerpse song aller tijden.

Welke band rockt volgens u het hardst en doet u het snelst uit uw dak gaan? dEUS of Triggerfinger?

Breng uw stem uit op uw favoriete song uit de Rock & Roll Metropoll Top 100 via www.metropoll.be.

JR

Vastgoed

Jobs in de regio