Expert aan het woord: Eppo Janssen

Eppo Janssen groeide op met muziek en besloot hier zijn carrière van te maken. In 1999 begon Janssen bij Studio Brussel als muzieksamensteller. Hierdoor is hij de ultieme man achter de schermen bij programma's zoals Duyster, De Maxx en Antenna.

sstoffels

In 2006 trok Janssen naar het Antwerpse Trix om daar zijn vakkennis door te geven. Twee jaar later tekende Janssen bij het Pukkelpop-team. Dit parcours zorgt voor een waardevolle doorsnee van het Belgische muzieklandschap. Zijn expertise van de Belgische muziek business kon dus niet ontbreken bij Rock & Roll Metropoll.

dEUS - Hotellounge

"dEUS is een iconische Antwerpse groep. De band is een verpersoonlijking van de stad Antwerpen door het eigenwijze geluid. Ik heb ze nog aan het werk gezien in de Pacific, een muziekclub in de binnenstad. Het was één van die optredens waarbij je kon voelen dat dit wel eens kon uitmonden in iets groots."

The Kids - Fascist Cops

"Elke Belgische provincie heeft zijn eigen steengoede punkgroep. Voor de provincie Antwerpen was dit uiteraard The Kids. Ik kom persoonlijk ook uit de punkscène en had altijd een boontje voor de Antwerpse punkers. Bovendien staan ze er nu nog altijd met dezelfde attitude als in het begin."

CPeX - Dikke Lu

"Hugo Matthysen is een grote Antwerpenaar en een goede muzikant. De band is simpelweg fantastisch, ze brengen uitstekende teksten met veel humor op harde rockklanken. Clement Peerens is voor de buitenwereld - Limburg in mijn geval - de belichaming van de typische Antwerpenaar."

Nacht Und Nebel - Beats Of Love

"Dit is zonder twijfel één van de beste Belgische dancenummers. Het lied heeft iets melodramatisch met een catchy beat er onder. Dit nummer was toonaangevend in België en ver daarbuiten. Bovendien was het lied een belangrijke invloed om me in dance-muziek te verdiepen."

Netsky -Come Alive

"Ik kom als Pukkelpop-programmator al enkele jaren in contact met de jonge DJ en producer. Hij gaf vorig jaar een waanzinnig live-optreden op een zeer emotionele editie. Ik heb hem groot zien worden, en ondanks het succes blijft hij bescheiden. Netsky gaat een vaste waarde blijven in de internationale drum & bassscene."

Foto: Jan Van der Perre

Simon Stoffels

MEER OVER Deus