1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vader van Jejoen trekt opnieuw naar Syrië

Dimitri Bontinck plant een nieuwe missie naar Syrië. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt bij de voorstelling van zijn boek, dat hij samen met de Antwerpse auteur Freddy Michiels schreef. “Ik vertel Jejoens verhaal zoals het is. Geen fictie, geen verbloemingen.”

drombouts

Details over zijn plannen om zijn zoon Jejoen opnieuw te gaan zoeken in Syrië wil hij niet kwijt. "Deze keer ga ik zonder de media naarginds. Hoe discreter ik te werk ga, hoe groter mijn slaagkansen."

Bontinck deed de aankondiging naar aanleiding van zijn boek Syriëstrijder tegen wil en dank. In dat boek, dat Bontinck samen schreef met auteur Freddy Michiels die bekend is van zijn Antwerpse woordenboeken, beschrijft hij hoe Jejoen in de ban raakte van het radicalisme.

Hij vertelt hoe Jejoen in zijn jeugd bij de Jezuïeten naar school ging en graag naar popmuziek luisterde, maar op gegeven moment in contact kwam met Sharia4Belgium. Hij stelt uitdrukkelijk dat het de gewezen leider Fouad Belkacem is die zijn zoon heeft overtuigd om naar het front te trekken. Hij noemt hem consequent "de duivel Belkacem".

Het grootste deel van het boek gaat over Bontincks avontuur in Syrië, en hoe hij er naar eigen zeggen nét niet in slaagde om zijn zoon te spreken. In het boek stelt hij dat hij wel met hem in dezelfde kamer is geweest, maar dat er geen gesprek heeft plaatsgevonden. Een opvallende passage gaat over zijn geslaagde poging om een vrouw in boerka te versieren.

"Niet als erotische noot, maar om de hypocrisie van sommige moslims rond seksualiteit aan de kaak te stellen." Bontinck wil tegelijkertijd andere ouders ervoor waarschuwen dat radicalisme achter elke hoek kan schuilen.

Syriëstrijder tegen wil en dank, Uitgeverij Artus, 18,95 euro

DVD

Foto's Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER