Broer van bakker Ken Van Genechten opent bakkerij 't Broodmandje

Broer van bakker Ken Van Genechten opent bakkerij 't Broodmandje

Broer van bakker Ken Van Genechten opent bakkerij 't Broodmandje

Print
Boechout - Op zaterdag 19 oktober opent Dave Van Genechten (21), broer van bakker Ken (25) uit Vremde, in de Gillegomstraat 46 in Boechout bakkerij 't Broodmandje. In huisnummer 46 bevond zich jarenlang krantenwinkeltje 't Egeltje.
Dave Van Genechten studeerde af als schrijnwerker. "Maar een leven in de bouw is niets voor mij", bekent hij. "En om als zelfstandig schrijnwerker te beginnen ben ik niet goed genoeg." Wat zet er hem dan toe aan een bakkerij te beginnen op enkele kilometers van de succesvolle zaak van zijn broer?
"Mijn moeder helpt in de bakkerij van mijn broer", weet Dave. "Onlangs werd ze geopereerd waardoor ze niet in de winkel kon staan. Ik stak in het weekend een handje toe. Dat beviel me zo dat ik besloot een eigen winkel te openen."

Of dat geen concurrentie is voor zijn broer? "Integendeel", benadrukt hij.
"Al mijn brood wordt door mijn broer gebakken. Dat betekent dat hij er een extra klant bij heeft. Daar profiteren we beiden van." Met enkele bakkers op een zakdoek lijkt de concurrentie groot. "Daar ben ik niet bang van", verklapt de 'koude' bakker. "Naast brood en charcuterie bied ik ook verse broodjes aan. Langs deze weg is veel passage van studenten op weg naar school. Die kunnen hier dan terecht voor een lekker broodje."

Info: Bakkerij 't Boordmandje- Gillegomstraat 46 - 2530 Boechout - openingsuren: van dinsdag tot vrijdag van 7u tot 18u, zaterdag van 7u tot 16u en op zon- en feestdagen van 7u tot 15u

Patrick Vandyck
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio