Port of Antwerp Giants knokt zich op karakter naar zege tegen landskampioen

Port of Antwerp Giants knokt zich op karakter naar zege tegen landskampioen

Port of Antwerp Giants knokt zich op karakter naar zege tegen landskampioen

Print
Dankzij veel karakter en een beetje meeval won Port of Antwerp Giants tegen Oostende zijn eerste topper van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen verloor het haventeam alle vier zijn confrontaties met latere landskampioen, zodat de Lotto Arena na de spectaculaire remonte in de slotfase (van 53-61 naar 70-63) danig genoot van deze overwinning. Zo zette het haventeam meteen de apathische prestatie van zijn seizoenopener in Luik recht.

Twee spectaculaire dunks van Mwema en een fraaie coast-to-coast van Moors bekroonden het sterke openingskwartier van Port of Antwerp Giants, dat zo een vroege 0-5 omzette naar een maximale bonus bij 30-19. Oostendecoach Gjergja vond op zijn bank met Thompson en Marnegrave twee sterke krachten. Samen brachten ze vijftien punten in, waarmee de West- Vlaamse achterstand bij het rustsignaal omgezet was in een lichte bonus: 35-37.

12 bankpunten vs 23 bankpunten: daar lag in die eerste helft het grote verschil. Spica zorgde met acht punten bij de herneming voor een nieuwe bonus voor het haventeam (46-39), maar Ponitka en Gillet counterden naar 51-53. Oostende drukte door naar 53-63, Port of Antwerps Giants kraakte in vele voegen maar de titelhouder sprong slordig met zijn kansen om en de thuisploeg haalde zijn grote hart boven: 62-61. In de slotfase van deze nagelbijter maakte Port of Antwerp Giants, onder meer dank zij een bordbinnen-driepunter van Turner, het af: 70-63. De eerste nederlaag voor Oostende, de eerste zege voor Antwerpen.

PORT OF ANTWERP GIANTS: Turner 13, Stewart 11, Mwema 8, De Zeeuw 16, Spica 8, Moors 7, Driesen 4, Donkor 0, Thomas 2, Vette 0
OOSTENDE: Djordjevic 2, Berggren 8, Gillet 5, Serron 8, Ponitka 13, Thompson 10, Stipanovic 8, Marnegrave 7, Petrovic 2, Salumu 0

MV

Foto W&F

Meer basketbal