Broer van bruid neergestoken na ruzie over dubbel parkeren

Een huwelijk, voor velen de mooiste dag van hun leven, is in Zwijndrecht uitgedraaid op een ware nachtmerrie. Een ruzie tussen een parkeerwachter en de broer van de bruid is er ontaard in een bijna fatale steekpartij.

drombouts

De 30-jarige Hakim Amezian kreeg het rond 23 uur aan de stok met de parkeerwachter (44) van de feestzaal aan de Sint-Annaboomstraat in Zwijndrecht. Volgens Ghislaine L' Kabir, de schoonzus van het slachtoffer, kwam de man op dat moment verse taartjes leveren.

"Hij wilde even dubbel parkeren om ze naar de keuken te brengen. Dat was niet naar de zin van die parkeerwachter", vertelt ze. "Er is een fikse ruzie ontstaan. De parkeerwachter haalde op een gegeven moment een soort breekmes boven en stak Hakim ermee neer. De parkeerwachter geraakte ook zelf gewond en liep daarna bebloed naar binnen."

De politie werd er bijgehaald en de zaal werd verzegeld. Hakim Amezien werd naar het Middelheimziekenhuis gebracht en werd meteen geopereerd. Het mes had zijn kransslagader geraakt. Zondag werd hij in een kunstmatige coma gehouden.

De parkeerwachter werd opgepakt en voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste hem onder strikte voorwaarden vrij te laten.

Lees meer in uw krant.

DVD

MEER OVER Zwijndrecht