Prem Radhakishun: "Ik wil ‘De slimste mens’ worden"

Een Nederlander die 'De slimste mens' wordt, kan dat? Vanavond kan Prem Radhakishun (51) alleszins op gelijke hoogte komen van Lisa Smolders en dan komt hij er in de finaleweek als laatste uitdager in. "Ik wil dit spel winnen", zegt hij zonder omwegen. Want die kent hij niet.

jatimmermans

Vorige week vertelde Prem Radhakishun aan uw krant nog fier dat hij het telefoonnummer van Lesley- Ann Poppe wist te scoren. Nu is de Nederlander daar al helemaal niet meer mee bezig. De slimste mens worden, dat is het enige wat nog telt.

U lijkt het spelletje goed bestudeerd te hebben.

Toen 'De slimste mens' nog op Eén zat, keek ik altijd. Vanaf het seizoen dat Bart De Wever zo ver kwam. Ik was van meet af aan fan van Erik Van Looy, een prachtige presentator die perfect past bij het programma. Ik zat vroeger voor het scherm al mee te brullen. Als een kandidaat tijd zat te verliezen door te lang na te denken, riep ik Stop! Stop! Ik kon het in een van de vorige afleveringen ook niet laten Guy Van Sande te waarschuwen: Let op je tijd! Ik ben gewoon mezelf.

Is het al tot Nederland doorgedrongen dat u hier een geweldig quizparcours aan het afleggen bent?

VIER is in Nederland niet te ontvangen. Ik wist ook niet dat het hier zo'n impact heeft. De leukste reactie die ik heb gekregen, kwam van Lieven Van Gils, bij wie ik soms te gast ben in 'Reyers Laat'. Hij was best fier. Terwijl zijn kijkcijfers erg te lijden hebben van 'De slimste mens'.

RAYMOND DE CONDÉ

Foto VIER

Vastgoed

Jobs in de regio