Mudingayi maakt comeback bij Inter na acht maanden blessureleed

Mudingayi maakt comeback bij Inter na acht maanden blessureleed

Mudingayi maakt comeback bij Inter na acht maanden blessureleed

Print
Meer dan acht maanden nadat hij zijn achillespees scheurde in de Serie A-wedstrijd tegen Torino (28 januari), heeft onze landgenoot Gaby Mudingayi zaterdag zijn comeback gemaakt in het elftal van Inter Milaan. Tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen een Zwitserse ploeg mocht de ex-Rode Duivel opnieuw gras onder zijn noppen voelen.

Tegen de Zwitserse derdeklasser Locarno won Inter Milaan met 3-0, een logische zege, maar het belangrijkste feit van de wedstrijd was misschien wel dat de Belgisch-Congolese middenvelder Gaby Mudingayi eindelijk nog eens kon meespelen. "Deze oefenpot was heel erg belangrijk voor mij. Ik voelde me goed op het veld, al had ik op het einde wat last van vermoeidheid", zei Mudingayi na afloop.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Inter, op verplaatsing bij Torino, wordt gespeeld op het veld waar Mudingayi zich in januari zo zwaar blesseerde. "Ik werk hard en wacht op het moment dat de trainer mij bij zich roept. Het belangrijkste is dat ik fysiek fit ben, zeker omdat mijn revalidatie moeizamer verliep dan voorzien. Ik vermoed dat ik nu aan 80 procent van mijn conditionele capaciteiten zit."

Belga

Foto Photo News

Meer sportnieuws