Peeters op 24 oktober bij koning Filip

Peeters op 24 oktober bij koning Filip

Peeters op 24 oktober bij koning Filip

Print
Koning Filip heeft Vlaams minister-president Kris Peeters op 24 oktober uitgenodigd naar het Paleis. Dat heeft Peeters zondag meegedeeld op vtm.

Tegen de achtergrond van het toenemende belang van de deelstaten in België had Peeters eerder al laten verstaan dat hij graag ontvangen zou worden op het Paleis. Nu is een datum vastgelegd. De Vlaamse minister-president is uitgenodigd om op 24 oktober op bezoek te gaan, zo zei hij.

Bij het Paleis verluidde zondag dat ook de ministers-presidenten van de andere deelstaten uitgenodigd zullen worden. Men wijst er ook op dat koning Filip op 22 juli reeds de regeringsleiders van gemeenschappen en gewesten heeft ontvangen. Intussen heeft de vorst ook een reeks audiënties met partijvoorzitters aangevat.

Peeters stond ook nog even stil bij de recente peiling van VRT en De Standaard waaruit blijkt dat CD&V erop vooruit gaat. Peeters beklemtoonde de relativiteit van peilingen, maar de poll geeft volgens hem wel "een boost in de partij" en betekent "een hart onder de riem" voor de vrijwilligers en militanten.

In populariteit overtreft Peeters zijn partij nog steeds ruimschoots, maar eenmaal in campagne zal CD&V er volgens de minister-president alles aan doen om de kloof te verkleinen tussen de populariteit van hemzelf en andere sterkhouders als Hilde Crevits en Wouter Beke, en die van de partij.

Foto Belga

MEEST RECENT