Eric Van Rompuy: "de veer is gebroken bij N-VA"

De recente peiling van De Standaard en de VRT wijst uit dat de N-VA "niet incontournable zal zijn op alle niveaus". "Een trendbreuk", zo schrijft Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy, die drie maanden na zijn hartoperatie zijn online dagboek heeft hervat.

drombouts

"De N-VA valt duidelijk beneden de 30 procent en CD&V klimt uit het dal naar de 20 procent. Eén zwaluw maakt de lente niet maar N-VA zal niet incontournable zijn op alle niveaus. Dat wordt nu wel duidelijk. In die zin is de jongste peiling een trendbreuk", zo analyseert Van Rompuy, die uit de peiling opmaakt dat "meer en meer Vlamingen bedanken voor een blokkering in 2014 en oplossingen willen voor de sociaaleconomische problemen".

De CD&V'er stelt ook vast dat de Vlamingen N-VA-voorzitter Bart De Wever niet zien als premier noch als minister-president. "De maskers vallen af over Bart De Wever en zijn confederale ambities. Meer en meer Vlamingen beginnen te voelen dat hier een gigantisch kiezersbedrog in de maak is en een totaalzege van N-VA een grote bedreiging inhoudt voor hun welvaart."

"De veer is gebroken bij N-VA en de andere partijen kunnen hierbij hun voordeel doen, maar dan moeten ze het beter doen dan de voorbije week, want daar zijn fouten begaan", zo besluit Van Rompuy.

Foto Joris Herregods

Vastgoed

Jobs in de regio