Gouverneur Cathy Berx brengt bezoek aan WODCA-actie

Print
Geel - Zaterdag 12 oktober 2013 hielden politieagenten van de politiezone Geel ? Laakdal ? Meerhout een WODCA-actie.
In totaal werden 247 chauffeurs gecontroleerd. Hiervan legden er 242 een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders. Drie chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kregen een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro. Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal, wat resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén chauffeur testte positief op drugsgebruik. Omdat hij weigerde om een bloedproef af te leggen werd zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Gouverneur Gouverneur Cathy Berx bracht een bezoek aan deze actie. Eerst nam ze uitgebreid de tijd om de pers te woord te staan. Daarna ging zij op een controleplaats een kijkje nemen.

Andere overtredingen Verder stelden de politieagenten één proces-verbaal op voor het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis, één proces-verbaal voor niet verzekerd rijden en één onmiddellijke inning voor onaangepaste snelheid.

Locaties De controles vonden plaats op de volgende locaties: Geel (Molseweg), Laakdal (kruispunt Meerlaerstraat-Geelsebaan) en Meerhout (Molsebaan).
Marc Leysen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio