Electrabel neemt derde windmolenpark in gebruik

Electrabel heeft zondag zijn windturbinepark langs de A11-E34 in Sint-Gillis-Waas ingehuldigd. Het is het derde windmolenpark dat het bedrijf dit jaar in dienst neemt.

drombouts

Het nieuwe park bestaat uit drie windturbines van telkens 2,05 MW en zal jaarlijks 14 miljoen kWh groene stroom produceren. Dat komt overeen met het verbruik van ongeveer 4.000 gezinnen. Daarnaast zal het park een CO2-uitstoot vermijden van 6.400 ton per jaar.

"Electrabel stelde in 2008 zijn plan 'Samen voor minder CO2' op, waarin het zich engageerde om tegen 2015 één miljoen gezinnen van groene stroom te kunnen voorzien", legt woordvoerster Geetha Keyaert uit. "Ook biedt Electrabel als lokaal verankerde speler aan omwonenden de kans om mee te participeren in windprojecten. De coöperatieve Electrabel CoGreen werd hier speciaal voor opgericht en de vijf meest recente parken van Electrabel, waaronder het park Sint-Gillis-Waas, komen hiervoor in aanmerking".

Volgens de woordvoerster werd er reeds voor 1.188 aandelen ingetekend, voor een totaal bedrag van 147.500 euro of een totaal van 61 kandidaat-coöperanten. De inschrijvingen lopen nog tot en met 31 oktober.

Foto Gert Cools: (van links naar rechts) Wim De Clercq (Electrabel), burgemeester Audenaert en Jos De Meyer

MEER OVER Sint-Gillis-Waas

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio