Karlijne Moons schrijft verhalen voor het goede doel

Print

Karlijne Moons schrijft verhalen voor het goede doel

Boechout - Onder de naam ?Vleugels voor Céleste' startte Karlijne Moons (37) uit Boechout 2 jaar geleden met een eigen blog waarop ze verhalen bundelt die ze op aanvraag schrijft. Een gedeelte van de opbrengst schenkt ze aan de vzw Modem, een organisatie die zorgt voor aangepaste communicatiemiddelen voor mensen met een beperking.
Het idee achter ?Vleugels voor Céleste' is eenvoudig en origineel. "Mensen contacteren me en vragen een verhaal te schrijven", weet Moons. "Ze betalen mij daarvoor minimum 15 euro. Van alles wat ze meer geven, schenk ik de helft weg aan de vzw Modem. In ruil krijgen ze een origineel verhaal in een ?gouden' enveloppe voorzien van een ?Vleugels voor Céleste'-stempel, enkele sterretjes, een persoonlijke boodschap en een gehaakt poppetje."

Wie een verhaal bestelt moet rekenen op een wachttijd van minstens 4 weken.
"Mensen vertellen me iets over de persoon waarvoor ze een verhaal bestellen.
Met die informatie ga ik dan aan de slag. Ieder verhaal is uniek, elk popje is bijzonder."

In het begin dacht Moons dat haar verhalen te persoonlijk en te moraliserend waren en ze daardoor niet iedereen zouden aanspreken. "Maar ik heb me vergist", bekent ze. "Uit het succes van mijn blog blijkt dat mijn verhalen gretig gelezen worden door een heel divers publiek." Een eventuele uitgeverij heeft ze nog niet gezocht. "Alles op zijn tijd. Als het in de sterren geschreven staat dat ik ooit jeugdauteur ga worden, dan zal dat wel gebeuren. Ik wil niets forceren."

Iedereen die een persoonlijk verhaal met een uniek popje wil bestellen, kan een mail sturen naar Karlijne met vermelding van het bedrag dat je wil betalen en enkele bijzonderheden over die persoon. "Dan ga ik wel op zoek naar een gepast vriendje en een leuk verhaal," knipoogt ze.

Info: contact: info@vleugelsvoorceleste.be ? www.vleugelsvoorceleste.be

Patrick Vandyck
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio