Degenkolb spurt naar zege in Parijs-Tours, Van Staeyen vijfde

Print

Degenkolb spurt naar zege in Parijs-Tours, Van Staeyen vijfde

De Duitser John Degenkolb (Argos-Shimano) heeft zondag in een massaspurt de 107e editie van Parijs-Tours op zijn naam geschreven.

De 24-jarige Degenkolb toonde zich na 235 km aan de streep sneller dan de Deen Michael Morkov en de Fransman Arnaud Démare.

De Amerikaan Tyler Farrar kwam als vierde over de streep, voor de Antwerpenaar Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen).

Degenkolb volgt op de erelijst de Italiaan Marco Marcato op. Greg Van Avermaet, die Parijs-Tours in 2011 won, was bedrijvig in de finale, maar eindigde uiteindelijk in het peloton op plaats 48.

Vanmarcke

Vier moedigen kozen al meteen voor de aanval. Aleksejs Saramotins, Julien Duval, Yannick Martinez en Sebastian Lander verzamelden een maximale voorsprong van 11:35. Terwijl in volle finale Saramotins het langst overleefde, toonde Sep Vanmarcke zich in een reactie met zes. De renners van FDJ zorgden ervoor dat die tegenaanval snel werd tenietgedaan, Saramotins werd op twaalf kilometer van de finish gegrepen.

Op de Côte de Beau Soleil versnelde Marco Marcato, met Vanmarcke en Degenkolb in het wiel. Jetse Bol, Sylvain Chavanel, Démare en Morkov konden even later aanpikken. Greg Van Avermaet gebruikte de Côte de l'Epan om eveneens de sprong te maken. Na een versnelling van Bol werden al die aanvallers echter weer bijgehaald. Bol nam dertien seconden, maar door het werk van Argos-Shimano moest hij buigen in de slotkilometer. Degenkolb beloonde die arbeid van zijn ploeggenoten door naar zijn zesde zege van het seizoen te sprinten.

"Het was een typische finale, die eigenlijk pas begon bij de korte hellingen in de laatste tien kilometer", zei Degenkolb. "Toen was het heel hectisch. Ik ging mee bij belangrijke aanvalspogingen, zonder te veel energie te verspillen. Op het einde viel alles in de juiste plooi, dankzij mijn ploeggenoten. Zij zorgden ervoor dat Bol werd gegrepen, al probeerden zijn ploegmaats dat wel op een unfaire manier te verhinderen."

Foto Photo News

Meer sportnieuws