1/3

Sven Nys modderkoning in Ronse

Wereldkampioen Sven Nys heeft met de GP Mario De Clercq in Ronse de eerste manche van de Bpost Bank Trofee gewonnen. De renner van Crelan voelde zich in zijn sas in de koude en de regen en kwam solo over de meet. De Tsjech Martin Bina werd op 17 seconden tweede voor Niels Albert (op 20 seconden).

Het parcours in Ronse was een grote modderpoel en daarbij was Kevin Pauwels het grootste slachtoffer. De Sunweb-renner viel in een glibberig stukje afdaling en werd pas 20ste. Hij kan een goed klassement in de Bpost Bank Trofee nu wellicht al vergeten. Ook Bart Wellens is al uitgeteld voor de trofee, hij gaf op door rugpijn.

Op drie ronden van het einde plaatste Nys zijn beslissende versnelling in een groep met onder meer Albert, Vantornout, Walsleben en Bina. De wereldkampioen bleef daarna goed overeind op het doorweekte parcours.

Albert leek even nog terug te komen, maar tegen Nys bleek niets te beginnen. Aan de meet had hij 17 seconden voorsprong op Bina. Albert, de winnaar van vorig jaar, moest uiteindelijk nog 20 seconden toestaan. Belgisch kampioen Klaas Vantornout viel met een vierde plaats op meer dan een minuut naast het podium.

Nys is ook de eerste leider in het klassement. De regerende wereldkampioen leek de vorige weken, onder meer door jetlag na een vermoeiende reis naar de Verenigde Staten, de topvorm nog niet te pakken te hebben. Maar in de eerste klassementscross van het seizoen zette Nys de puntjes op de i.

De volgende manche staat op vrijdag 1 november op het programma. Dan zorgt de Koppenbergcross in Oudenaarde voor spektakel.

Uitslag

1. Sven Nys in 57'07"

2. Martin Bina (Tsj) op 17"

3. Niels Albert 20"

4. Klaas Vantornout 1'08"

5. Marcel Meisen (Dui)

6. Thijs van Amerongen (Ned)

7. Lars van der Haar (Ned) 1'30"

8. Philipp Walsleben (Dui) 1'36"

9. Bart Aernouts 1'58"

10. Tom Meeusen 2'15"

Foto's Photo News

Meer sportnieuws