Triatleet Bart Schrooyen eindigt met mooie tijd in Hawai

Print

Triatleet Bart Schrooyen eindigt met mooie tijd in Hawai

Essen - In de nacht van zaterdag op zondag (onze tijd) vond de Ironman van Hawaï plaats. Daar doken ze met honderden in het water in de baai van Kona om 3,9 km te zwemmen, 180,2 kilometer te fietsen en ten slotte 42,2 kilometer te lopen. Onder hen ook de Essense Bart Schrooyen.

Het was de Belg Frederik Van Lierde die zaterdag de Ironman van Hawaï won en zo de wereldtitel veroverde. Hij legde de triatlon af in 8:12:29 uur. Van Lierde is de tweede Belg ooit die wint in Hawaï. De Australiër Luke McKenzie eindigde tweede, de Duitser Sebastian Kienle was derde.

Barry

Ook Essenaar Bart ‘Barry’ Schrooyen (28) was van de partij. Vanaf zijn 19de neemt Bart al deel aan triatlons, vanaf 2009 ook de volledige afstand. “Hopelijk gaan de Belgische triatleten Hawai veroveren”, zei Bart Schrooyen nog voor zijn start. “Bij deze wens ik dan ook elke Belgische starter heel veel succes.”

Zijn broers, Pieter en Jeroen, nodigden vrienden en familie uit om op zaterdag 12 oktober in de Oude Pastorij de grote dag van hun broer bij te wonen. “Onze broer zwemt, fiets en loopt die dag de grootste triatlon der triatlons , zeggen de trotse broers.

“Dit wilden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom organiseerden we ‘the night of the supporter’. We hebben de wedstrijd gevolgd op groot scherm met via live-stream en zorgden we voor een natje en droogje om de nacht goed door te komen. Met een tijd van 9 uur, 9 minuten en 31 seconden zijn we heel trots op zijn prestatie.”

Sfeerbeelden kan u zien via deze link.

MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio