Vijftig op duizend bestuurders blazen positief

Vijftig op duizend bestuurders blazen positief

Vijftig op duizend bestuurders blazen positief

Print
Mechelen - De lokale politie Mechelen heeft dit weekend iets meer dan duizend bestuurders laten blazen. Daarvan hebben er vijftig een positieve ademtest afgelegd.
In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 41-jarige politieagent nog gewond toen ze werd aangereden door een dronken bestuurster. Ook afgelopen nacht hebben zeventien politiemensen in Mechelen meegewerkt aan de provinciale WODCA-actie. Er werden controles uitgevoerd op de N15 aan de Nekkerhal, in de Leopold- en de Nekkerspoelstraat, op de R6 en op de Antwerpse- en Liersesteenweg.

In totaal werden 651 ademtesten afgenomen. Daarvan waren 28 positief. Vier bestuurders moesten hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Een van hen veroorzaakte een ongeval met stoffelijke schade op de Koningin Astridlaan. Hij had 2,3 promille alcohol in het bloed, nog iets meer dan de 24-jarige vrouw die vrijdagnacht een politieagente heeft aangereden. Met twee flitsauto's werden ook 1209 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 52 bestuurders reden te snel. In de Leopoldstraat werd iemand aan de kant gezet die 90 kilometer per uur reed, terwijl er maar vijftig toegelaten is.

Ook een nacht eerder had de Mechelse politie al 381 mensen laten blazen. Toen hadden 22 bestuurders meer gedronken dan toegelaten. Twee anderen liepen tegen de lamp omdat ze achter het stuur zaten onder invloed van drugs. Van de 762 wagens die langs een van de flitsauto's passeerden, krijgen er 49 een proces-verbaal omdat ze het gaspedaal iets te diep induwden.

Lees ook het artikel in de maandagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio