Mathieu van der Poel is meteen beste belofte

Mathieu van der Poel is meteen beste belofte

Mathieu van der Poel is meteen beste belofte

Print
Mathieu van der Poel is zijn tijdperk bij de beloften gestart zoals hij de voorbije jaren bij de junioren deed, met winst. In Ronse verwees de Nederlander in helse omstandigheden Gianni Vermeersch en Wout Van Aert naar de dichtste ereplaatsen.

Van der Poel moest in zijn eerste cross als belofte achteraan starten, maar na anderhalve ronde zat hij al in een groepje dat een kleine achterstand had op Vermeersch en wereldkampioen Mike Teunissen. Deze laatste verzeilde na een schuiver in de achtergrond, Vermeersch kreeg het gezelschap van Van der Poel en Van Aert.

Lang duurde die situatie niet, want Van der Poel nam een kleine voorsprong op Vermeersch, die op zijn beurt Van Aert enkele seconden kon aansmeren. Deze situatie bleef ongewijzigd in de slotronden, zodat Van der Poel de eerste leider wordt in de Bpost Bank Trofee.

"Ik wist dat het in principe moest kunnen om hier al meteen te winnen", verklaarde Van der Poel, twee weken geleden nog winnaar van het WK op de weg bij de junioren. "Mijn conditie is nog goed en twee weken is voldoende om via trainingen het crossgevoel terug te krijgen. Ik had wel een goede start nodig. Die had ik en daarna vielen veel renners voor mij letterlijk weg. Nadat ik helemaal vooraan was geraakt, hoorde ik de speaker omroepen dat ik in een technische zone een kleine kloof had geslagen. Die kon ik vervolgens behouden, al kon ik me gezien het kleine verschil geen foutjes veroorloven."

BELGA
Archieffoto Belga

Meer sportnieuws