Tabloid: "Man gearresteerd in zaak-Maddie McCann", politie ontkent

Print

Tabloid: Man gearresteerd in zaak-Maddie McCann , politie ontkent

In het onderzoek naar de verdwijning van de kleine Madeleine "Maddie" McCann zes jaar geleden, is een Britse man opgepakt. Dat meldt de Britse tabloid Sunday Mirror zondag. De arrestatie zou "mogelijk zeer belangrijk" kunnen zijn voor het onderzoek, klinkt het. Scotland Yard meldt zondag ook dat het robotfoto's zal publiceren van mensen die het wil ondervragen in de zaak. De Britse politie en Scotland Yard ontkennen de arrestatie.

De arrestatie kwam er nadat een man gezegd had dat hij Maddie enkele weken geleden levend gezien had op een eiland in de Middellandse Zee. Het meisje zou aan hem "geïntroduceerd" zijn deze zomer. De onderzoekers zouden ook computers in beslag genomen hebben.

Vorig weekend lieten de ouders van de destijds 3-jarige Maddie, Gerry en Kate McCann, nog weten "erg bemoedigd" te zijn dat wat gebeurd is met hun dochter alsnog zou kunnen achterhaald worden. Nieuwe vaststellingen van Scotland Yard leidden tot de "samenstelling van een puzzel", luidde het in een stellingname van het Britse stel artsen.

Enkele dagen daarvoor had Scotland Yard verklaard dat de telefoongegevens geanalyseerd worden van een aantal mensen, die zich in mei 2007 in het vakantiedorp Praia da Luz aan de Portugese Algarvekust bevonden. De Londense politie had na de stopzetting van de onderzoeksdaden in 2008 in Portugal geen officieel speurwerk meer aangevat, dat kon alleen de Portugese politie doen. Die ziet daarvoor tegenwoordig geen aanleiding omdat er geen steekhoudende nieuwe bewijzen zijn gevonden.

De Britse politie ontkent zondag de informatie die de tabloid Sunday Mirror verspreidt, als zou een man opgepakt zijn in de zaak Madeleine "Maddie" McCann. "Ik kan dit niet bevestigen. Het klopt niet", aldus een woordvoerster van de Greater Manchester Police (GMP). Ook Scotland Yard zegt niet te kunnen bevestigen dat een arrestatie plaatsgevonden heeft.

BELGA
Archieffoto PN/VRT

Nu in het nieuws