Zesde verdachte in rellen Houthalen wordt voorgeleid

In het kader van het onderzoek naar de rellen in de wijk Meulenberg in Houthalen-Helchteren heeft in het weekend een zesde verdachte zich aangegeven bij de politie. "Deze persoon wordt in de loop van zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die in het belang van het onderzoek beslist heeft dat er voorlopig geen verdere communicatie zal gebeuren omtrent deze zaak.'' Dat maakte de persmagistraat van het Hasseltse parket zondag bekend.

Vrijdagavond braken er in de wijk Meulenberg bij een politioneel interventieplan met tachtig agenten rellen uit, waarbij een politieagent een schedelbreuk opliep en minstens drie agenten licht gewond raakten.

De politie had vrijdagnamiddag al geprobeerd een gerechtelijk aanhoudingsbevel uit te voeren van een 19-jarige man, maar dat stootte op hevig verzet bij zijn familie en sympathisanten. De 19-jarige, die al geboeid was, kon ontkomen. Vrijdagavond keerde de politie massaal terug naar de wijk om de jongeman alsnog te arresteren, maar toen liep de situatie uit de hand. Politiecombi's werden bekogeld. Een auto reed in op een politieversperring en een combi crashte.

Vijf verdachten werden zaterdag al voorgeleid.

BELGA Foto Concentra

Nu in het nieuws