Grootschalige WODCA-actie in heel de provincie

Grootschalige WODCA-actie in heel de provincie

Grootschalige WODCA-actie in heel de provincie

Print
Antwerpen - Ruimen 352 agenten namen zaterdagnacht deel aan een grootschalige WODCA-actie. De lokale en federale politie voerden controles uit op 37 plaatsen in de provincie Antwerpen.
Er werden 5.971 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 279 te snel (4,7%). Daarnaast werden er 7.100 voertuigen staande gehouden voor een alcoholcontrole en er werd bij 6.249 bestuurders een ademtest afgenomen. 306 tests (4,9%) waren positief. 168 tests gaven zelfs een resultaat boven 0,8 promille.

Er werden 455 bestuurders gecontroleerd in het kader van de drugscontrole. Van de 12 personen van wie een speekseltest werd afgenomen werden vier bestuurders positief bevonden en dienden een bloedproef te ondergaan.

In totaal werden er 65 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Tijdens de acties gebeurden er enkele opmerkelijke dingen. De politie Voorkempen betrapte enkele personen op heterdaad bij een diefstal. De daders sloegen op de vlucht in een voertuig met vijf inzittenden die vermoedelijk wapengevaarlijk waren. De nummerplaat bleek afkomstig van een gestolen voertuig. De politie kon de wagen niet meer onderscheppen. In Willebroek werd dan weer de achtervolging ingezet op een voertuig dat een controlepost probeerde te vermijden. Er werden ploegen in bijstand gestuurd van de PZ Mechelen en de PZ Klein-Brabant. Uiteindelijk is het voertuig met 2 inzittenden in een gracht tot stilstand gekomen. In Zwijndrecht werd de Wodcaploeg in bijstand geroepen voor een steekpartij in een horecazaak. Het bleek om een trouwfeest te gaan waar meerdere slachtoffers vielen. Verschillende slachtoffers werden afgevoerd naar een ziekenhuis.

Tijdens de actie werden er in totaal 18 aanrijdingen vastgesteld waarvan 7 met alcoholintoxicatie. Er waren ook nog 11 aanrijdingen met enkel stoffelijke schade gemeld waarvan 6 met alcoholintoxicatie.

Foto Marc Aerts

Toon Verheijen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio