Stem mee op jouw favoriete Antwerpse song

Stem mee op jouw favoriete Antwerpse song

Stem mee op jouw favoriete Antwerpse song

Print
Doe mee op Metropoll.be en stem jouw favoriete song uit onze Top 100 naar de top. Op zaterdag 19 oktober onthult Gazet van Antwerpen de beste Antwerpse song aller tijden.

Onze lijst, samengesteld door vijftien specialisten van de eigen redactie, Nostalgie, en externen, is noodgedongen geen volledige opsomming maar een staalkaart van liedjes die memorabel en representatief zijn. Het etiket 'Antwerps' kan betekenen dat de uitvoerder in de provincie Antwerpen woont of ervan afkomstig is. Maar ook wie er een tijd lang woonde en werkte, kwam in aanmerking voor een plaatsje.

De lijst laat ruimte voor chanson, rock, metal, pop, dance en kleinkunst. Dus staat zowel La Esterella erin, als Slongs Dievanongs. Confetti's en Paranoiacs. Bepaalde artiesten duiken ook meermaals op, soms zelfs in verschillende groepen. Je kan per dag één keer stemmen en en krijgt in de tophonderd telkens de bijgewerkte tussenstand te zien. Vrijdag 18 oktober om 12u wordt het stemmen afgesloten. In Gazet van Antwerpen van vrijdag 19 oktober maken we dan de winnaar bekend.

www.metropoll.be

Lees ook de bijlage bij Gazet van Antwerpen over zestig jaar pop en rock. Maandag: The Kids.

Archieffoto Reuters

MEEST RECENT