Huawei ontkent spionagebeschuldigingen

Huawei ontkent spionagebeschuldigingen

Huawei ontkent spionagebeschuldigingen

Print
De Chinese telecomreus Huawei verweert zich tegen beschuldigingen van spionage, nadat het Amerikaanse Congres had gewaarschuwd voor de producten van Huawai, wegens banden met de Chinese geheime diensten. Huawei is het bedrijf waarvoor Michel Moll, voormalig voorzitter van het telecombedrijf Belgacom, een consultancy-opdracht uitvoerde, hetgeen in ons land voor de nodige ophef zorgde.

Een van de topmannen van Huawei, Guo Ping, zegt niet te kunnen begrijpen hoe men tot zo'n beweringen komt. Hij heeft het verslag van het Congres gelezen, maar kan er geen concrete beschuldigingen in terugvinden. "Indien er echte problemen aangetoond worden, zijn we natuurlijk bereid om de gepaste maatregelen te treffen om alle twijfel weg te nemen."

De topman weerlegt ook de bewering dat Huawei marktaandeel verwerft met lage prijzen. "We doen niet aan prijsdumping", aldus Guo Ping. "We zijn een innovatieve onderneming met duizenden patenten en hebben alleen al in het voorbije jaar 4,8 miljard dollar uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling."

Huawei is de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld, na Samsung en Apple. Wat betreft netwerkapparatuur moet het bedrijf alleen Ericsson laten voorgaan.

BELGA
Foto AFP