Nieuwbouwplannen vzw steungroep Chiro Veerle

Print

Nieuwbouwplannen vzw steungroep Chiro Veerle

Laakdal - Eind 2010 werd vzw Steungroep Chiro Veerle opgericht voor de realisatie van nieuwe Chiro lokalen voor de Chiro jongens en - meisjes van Veerle. Dit was nodig omdat de bestaande Chiro lokalen niet meer in goede staat waren. Daarnaast kocht de gemeente Laakdal deze lokalen van de parochie met een andere bestemming voor ogen. De gemeente stelde een locatie aan de sporthallen van Veerle ter beschikking om zelf een nieuwbouw te voorzien.
Ondertussen staan ze heel wat verder. De Bouwplannen spreken tot de verbeelding : ruime Chiro lokalen voor Chiromeisjes 'Kom in de kring' en Chirojongens 'Hee doe je mee', voor elke afdeling en de leiding een groot lokaal, een ruime polyvalente zaal , een keuken met alles erop en eraan, opbergruimten, … Ook is voldoende sanitair voorzien, zodat het gebouw ook dienst kan doen als jeugdverblijfplaats voor kampen en weekends. Achter het lokaal komt een grote speelweide. De ligging is perfect voor de Chiro werking: op de site van het sportcomplex “Kwade Plas” en palend aan de bossen van “de werft”. Kortom, het ontwerp voor een ideaal Chiro heem.

Ook het financieel plan is sluitend, dankzij de rendabele activiteiten van de steungroep en de financiële steun van sponsorende bedrijven, Chiro sympathisanten, gemeente Laakdal en parochie Onze-Lieve-Vrouw In de Wijngaard.

Om dit alles te realiseren werd de afgelopen jaren door verschillende vrijwilligers heel wat tijd en energie geïnvesteerd in het project: het financieel plan opstellen, subsidiëring en sponsoring zoeken, bouwplannen tekenen, activiteiten organiseren om de kas te spijzen, …

Het voelt Steungroep Chiro Veerle dan ook goed om nu met enige trots te kunnen melden dat op 8 augustus 2013 de bouwvergunning werd goedgekeurd en de start van de bouw dus nabije toekomst is!

De eerste steenlegging, wellicht in het voorjaar 2014, zal het officiële startschot van onze bouw zijn. Op dat moment nodigen we het grote publiek uit om onder andere de sponsors, de gemeente en de parochie in de bloemetjes te zetten.

Stefan Helsen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio