"Ik hoop dat Kroatië het WK haalt"

"Ik geef de Kroaten ondanks deze nederlaag tegen ons toch nog 70 procent kans om het WK te halen". Dat verklaarde bondscoach Marc Wilmots na de 1-2 zege van de Rode Duivels van vrijdag in Zagreb tegen Kroatië.

evrolix

"Ik heb daarstraks al tegen de Kroatische coach Igor Stimac en tegen bondsvoorzitter Davor Suker verteld dat ik hoop dat Kroatië er net als ons bij is op het WK in Brazilië. Ik heb het ook al eerder gezegd, Kroatië is en blijft gewoon een goede ploeg, die een WK-ticket verdient."

De Kroaten behaalden in hun laatste drie WK-kwalificatieduels in groep A een magere 1 op 9 (0-1 verlies tegen Schotland, 1-1 in Servië en nu de 1-2 in Zagreb), sprokkelden slechts 17 op 27 en dat is te weinig voor de nummer tien van de FIFA-ranking. "Kroatië heeft het momentel wat moeilijk, maar het blijft toch een team waar je het altijd knap lastig tegen hebt. Als ze bij de beste acht tweedes eindigen en niet te ongunstig loten in de barrages, geef ik ze toch zeven kansen op tien om het WK alsnog te halen", meldde Wilmots.

"Tegen ons begonnen ze goed, en probeerden ze ons in de val te lokken, maar wij gaven geen ruimte weg in onze rug. We speelden een erg volwassen partij, scoorden op een ideaal moment en zetten een mooie collectieve prestatie neer."

Belga Foto AP

MEER OVER Rode Duivels

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL