Expert aan het woord: Tom De Smet

Tom De Smet is nieuwsmanager en columnist van uw krant. Naast een stevige journalistieke basis, heeft De Smet een passie voor muziek. Er werd dan ook niet lang getwijfeld bij het zoeken naar een interne expert.

sstoffels

Calibre - .calibre

"Als metalfan kan dit nummer niet in mijn lijst ontbreken. Jammer dat deze band er zo snel mee gestopt is, want ze had het potentieel om Channel Zero van de Belgische metaltroon te stoten."

Instant Street - dEUS

"Het is moeilijk kiezen tussen de vier dEUS-nummers uit de Top 100, maar ik ga uiteindelijk voor 'Instant Street', voornamelijk wegens de originele en aanstekelijke outro."

Drunken Sailor - Ferre Grignard

"Ferre Grignard is intussen wat vergeten geraakt, maar wat een stem en wat een rauwe energie. Meer dan dertig jaar na zijn dood verdient deze woeste baardmens een herontdekking."

There Will Be No Next Time - The Kids

"There Will Be No Next Time is en blijft een absoluut wereldnummer, een oorwurm die gezellig in je hoofd blijft kamperen. Onbegrijpelijk dat de platenfirma hier geen single in zag."

As The Bottle Runs Dry - Wolf Banes

"Dit lied heb ik in mijn studententijd ontelbare keren meegezongen ('zingen' moet hier ruim geïnterpreteerd worden). Het nummer is een Les Lacs du Connemara voor meerwaardezoekers en het bewijs dat er ook in Lier uitstekende zeelieden rondlopen."

Volg het dossier in Gazet van Antwerpen van zaterdag 12 oktober tot zaterdag 19 oktober. Stem op uw favoriete Antwerpse nummer op www.gva.be/metropoll.

Foto: Ludo Mariën

Simon Stoffels

MEER OVER Deus