Opsporingstips: zo gaan internetpedofielen te werk

Opsporingstips: zo gaan internetpedofielen te werk

Seks & Relaties

Opsporingstips: zo gaan internetpedofielen te werk

Print

Uw kind weghouden van het internet kan helaas niet, en daardoor maken steeds meer ouders zich zorgen over de kwetsbaarheid van hun oogappels. Vooral nu blijkt dat het aantal internetpedofielen schrikbarend hoog ligt. Speurders geven enkele tips om zo'n pedofiel snel te klissen als ouder.

"Pedofielen praten in op hun slachtoffers, manipuleren en kneden ze tot ze de kinderen in hun macht hebben. De daders schuimen websites, chatrooms en sociale netwerksites af op zoek naar slachtoffers. Ze zoeken vooral naar kinderen die hun emoties met anderen delen. Ongelukkige kinderen of klagers over examens. Meestal richten ze hun pijlen op tien kinderen tegelijk omdat ze weten dat het bij de meesten niet zal lukken", vertelt de woordvoerder bij de federale politie aan Het Nieuwsblad.

"Daders doen zich voor als leeftijdsgenootjes, eerst wordt er gebabbeld over gemeenschappelijke interesses. Ze imiteren de ander en vleien hen. Als het kind een mening heeft zal de pedofiel het altijd gelijk geven. Daarna schakelen ze over op de pikantere fase. Ze bejubelen het uiterlijk van het slachtoffer en vragen bikinifoto's. Als het kind aan de noodrem trekt, begint de pedofiel te dreigen met de foto's die hij al heeft. Hij dreigt ze dan aan de ouders te laten zien of nog erger: als het kind niet blijft chatten, dreigt de man ermee de ouders te vermoorden."

Photo News

NIET TE MISSEN