Belven wint award voor Excellente Onderneming

Belven wint award voor Excellente Onderneming

Belven wint award voor Excellente Onderneming

Print
Mechelen - Belven, het Mechelse bedrijf dat zich specialiseert in de productie van industriële afsluitkleppen, heeft donderdag de award voor Excellente Onderneming gewonnen. Die prijs is een initiatief van de provincie Antwerpen en Voka-Kamer van Koophandel Mechelen die ondernemerschap op een positieve manier in de kijker moet zetten. Ook Brouwerij Duvel-Moortgat en Wim Verhuur vielen in de prijzen.
De prijs gaat naar bedrijven in volle groei op het vlak van omzet, toegevoegde waarde en personeel die ook wat betreft innovatie, human resources, marketing en internationalisatie uitstekende papieren kunnen voorleggen. Manager Geert Van Mechelen was bijzonder trots om de erkenning. "Dit is het werk van de hele groep. De award geeft ons moed en kracht om de komende jaren nog meer te verwezenlijken", klonk het. "We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd. Onder andere in het nieuwe bedrijfsgebouw, dat vorige week plechtig werd ingehuldigd. En we zijn er in geslaagd om te groeien in moeilijke tijden."

Ook brouwerij Duvel-Moortgat werd in de bloemetjes gezet. Het familiebedrijf uit Breendonk (Puurs), dat onder andere de bieren Duvel, La Chouffe, Vedett en De Koninck in zijn portefeuille heeft, mocht de Economic Impact Award in ontvangst nemen. Die prijs wordt toegekend aan ondernemingen die welvaart, welzijn en tewerkstelling creëren.

"Deze award toont aan dat we goed bezig zijn met onze onderneming", zegt algemeen directeur Michel Moortgat. "Per jaar creëren we netto 30 tot 35 jobs en we blijven investeren op constante basis. Zo gaan we volgend jaar in Puurs een tweede volledig nieuwe bottellijn opstarten en gaan we ervoor zorgen dat het belevingsaspect in de brouwerij van De Koninck weer sterker wordt. We willen er bezoekers aantrekken in een interactief en attractief kader."

Tot slot mocht ook Wim Verhuur uit Sint-Katelijne-Waver een prijs in ontvangst nemen: de award voor Jonge Ondernemer. Het bedrijf verhuurt bouw- en tuinmachines aan bedrijven en particulieren. "In 2002 ben ik er als bijberoep mee begonnen", vertelt zaakvoerder Wim Van Nuffelen. "Toen had ik twee machines. Deze prijs is een erkenning voor de lange weg die we sindsdien afgelegd hebben."

NIGE

Foto Marc Aerts: Geert Van Mechelen (Belven), Wim Van Nuffelen (Wim Verhuur) en Michel Moortgat (Duvel-Moortgat) tonen trots hun award.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio