Duel Spanje-Wit-Rusland gaat toch door ondanks explosie

Duel Spanje-Wit-Rusland gaat toch door ondanks explosie

Duel Spanje-Wit-Rusland gaat toch door ondanks explosie

Print
De WK-kwalificatiewedstrijd in groep I tussen regerend Europees en wereldkampioen Spanje en Wit-Rusland zal vrijdag wel degelijk doorgaan. Daar was donderdag even twijfel over nadat een generator ontploft was op de parking van het San Moix-stadion in Palma de Mallorca.

"De schade zal tijdig hersteld zijn. De match zal dus vrijdag plaatsvinden. Beide teams kunnen ook gewoon in het stadion trainen", verzekerde Jorge Pérez, secretaris-generaal van de Spaanse voetbalbond.

Bij de ontploffing raakten twee arbeiders zwaargewond. Zij werden voor verzorging overgebracht naar het Son Espases-ziekenhuis. Een derde arbeider kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Spanje staat met zes wedstrijden op de teller met veertien punten aan de leiding in groep I. Frankrijk volgt met evenveel punten op de tweede plaats, maar heeft wel al een wedstrijd meer gespeeld dan de zuiderburen. Als "La Roja" minstens vier op zes haalt in de laatste twee wedstrijden, is de groepswinst en de bijbehorende rechtstreekse kwalificatie voor de Wereldbeker in Brazilië sowieso binnen. In hun slotwedstrijd in deze voorronde staan de Spanjaarden dinsdag nog tegenover Georgië, dat net als Wit-Rusland al een tijdje geen kans meer maakt op kwalificatie.

BELGA
Foto AFP

Meer sportnieuws