Gust De Coster trapt mee 'Rock & Roll Metropoll' af

Print
In zijn radiorubriek Belpop Shuffle op Nostalgie trapte Gust De Coster, monument van de Belgische popmuziek, donderdag de reeks Rock & Roll Metropoll in gang. Ook de volgende dagen zal Nostalgie ruim terugkomen op het initiatief van Gazet van Antwerpen, zo is vrijdag de heruitgebrachte elpee van Ferre Grignard te winnen.

In het programma FFWD mag radiofiguur Gust De Coster zijn gigantische kennis over het Belgische muziekarchief etaleren. Donderdagmorgen belichtte hij de glorieperiode van The Pebbles. Hun hit uit 1968, Seven Horses in the Sky, wordt door kenners vaak 'de beste Belgische popsong ooit' genoemd. Zo vielen The Pebbles ook in de gratie bij The Beatles, al kwam het nooit tot een échte samenwerking.

Vandaag, vertelt De Coster over de Antwerpse folklegende Ferre Grignard. Er is dan ook een exemplaar te winnen van de voor Rock & Roll Metropoll heruitgebrachte debuutplaat van Ferre Grignard. Luisteren dus naar FFWD op Nostalgie, met Dominique Crommen en Gust De Coster, om 10.10u. Ook volgende week gaat Nostalgie in de namiddagrubriek De Platenkast helemaal door op Rock & Roll Metropoll.

Beluister de aankondiging van Gust De Coster:

Breng vanaf zaterdag uw stem uit op uw favoriete song uit de Antwerpse top-100 via www.metropoll.be.

Nu in het nieuws