18-jarige Kevin Demedts pakt uit met Antwerpse Tetjes

Print

18-jarige Kevin Demedts pakt uit met Antwerpse Tetjes

Essen - De 18-jarige student-bakker Kevin Demedts pakt weer uit met een nieuwe creatie.
Dit maal komt hij op de proppen met Antwerpese Tetjes, een lekkernij waarin vier streekproducten verwerkt zijn.

Antwerpse Tetjes om te eten. In Essen is het nu een feit. Bijna twee jaar heeft Kevin Demedts, de laatstejaarsstudent aan het Provinciaal Instituut PIVA er aan gewerkt, maar nu zijn ze dan eindelijk klaar.

Kevin Demedts altijd op zoek naar iets vernieuwends. Eerder kwam hij al op de proppen met Uilse Tetjes, pompoenpralines en het mojitosnoepje. Naast het Black Tetje, het Classic Tetje, het Speculaastetje, het Uilse Tetje en het mojitosnoepje heeft Kevin zijn assortiment nu uitgebreid met Antwerpse Tetjes.

“Ik experimenteer graag met verschillende smaken”, vertelt Demedts. “Een idee hebben is één ding, het realiseren en de juiste verhoudingen vinden is iets anders. Soms moet je een idee ook kunnen loslaten. Na verloop van tijd komen de inzichten wel weer vanzelf. Maar hoe je het ook draait of keert, ik ben altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, zelfs wanneer ik op vakantie ben en in mijn luie strandstoel lig.”

Zanddeeg

De Antwerpse Tetjes bestaan uit verschillende streekproducten. “Normaal gezien creëer ik mijn tetjes met een Bretoense zanddeeg”, legt Kevin uit. “Maar voor de Antwerpse Tetjes heb ik het deeg vervangen door het zanddeeg van de Antwerpse Handjes. Rond het koekje zit een laagje pure chocolade, waardoor het koekje lekker krokant blijft. De aardbei komt van uiteraard van Hoogstraten en is half gekonfijt, half gedroogd. Het Congolezenschuimpje wilde ik niet overtrekken met gewone chocolade, maar is gehuld in kokosgianduja. Door te experimenteren ontdekte ik dat de combinatie van aardbeien, kokos en Elixir d’Anvers uitstekend werkt. Vervolgens wordt het tetje gecadiseerd zodat er suikerkristallen op komen te liggen. Het is een verwijzing naar de diamantsector. Alles wordt dan afgewerkt met een pipetje met Elixir d’Anvers.”

In de toekomst wil Demedts zijn assortiment met tetjes nog verder uitbreiden. “Ik heb al nieuwe ideeën”, zegt de jonge chocolatier-bakker. “Alles op zijn tijd, zo gaat dat”.

De Antwerpse Tetjes worden per twee verkocht en kosten 3 euro.

Info: www.tbakkerhuizeke.be

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio