"Sugar Jackson werd jarenlang slecht begeleid"

Patrick De Bouw, de nieuwe vertrouwensman van bokser Sugar Jackson, gaat in de tegenaanval.

tmas

"Wat nu nog achterblijft van Sugar Jackson is niet de Sugar Jackson die we allemaal kenden", stelt De Bouw, ook auteur van een boek over de Antwerpse Ghanees. "Die jongen is jarenlang slecht begeleid geweest. Typisch voor het boksen, waar mensen zonder opleiding zomaar een atleet onder hun hoede kunnen nemen. Sugar Jackson is ook helemaal niet punch drunk. Hij heeft veel meer kloppen gegeven dan gekregen."

Doden

Nochtans worstelt de vijfvoudige Europese kampioen met gezondheidsproblemen. "Als die opgelost zijn, een kleine operatie volstaat, kunnen we onze plannen voor een comeback een versnelling hoger schakelen. Ja, hij gaat terugkomen. Op het hoogste niveau. Ondertussen werkt hij keihard aan zijn conditie. Maar dat vraagt tijd. Een nieuwe kamp zal allicht pas in 2015 plaatsvinden."

Stoppen, zegt De Vulder. Onzin, zegt De Bouw. "Die man zou beter zwijgen. Een coach moet problemen oplossen. Zoals ik gedaan heb. Onderzoek heeft aangegeven dat zijn ogen echt slecht waren. Het was onverantwoord om die jongen tegen Horta te laten boksen. Maar ja, zijn entourage wilde nog wat geld verdienen. Dan denk ik, goed dat die breuk met De Vulder een feit is. Anders hadden er doden kunnen vallen."

Lees ook: Coach kapt met Sugar Jackson: "Ik vrees voor zijn toekomst"

MV Archieffoto

MEER OVER Sugar Jackson

Meer sportnieuws