sp.a vraagt duidelijke visie voor Nekkerhal

De Mechelse Nekkerhal wordt in 2014 een jaar lang gebruikt door Studio 100, die er een musicalspektakel zal brengen rond de Eerste Wereldoorlog. Hierdoor moeten enkele vaste evenementen noodgedwongen uitwijken naar een tentconstructie op de parking. De Mechelse sp.a verwijt het stadsbestuur een gebrek aan visie voor de Nekkerhal.

jatimmermans

In 2014 komt op de parking van de Nekkerhal de zogenaamde Gouden Carolushal, een tentconstructie van 4.600 vierkante meter die een alternatief moet bieden voor kleinere evenementen die de Nekkerhal al jaren huren. Toch zullen enkele organisatoren toch moeten uitwijken naar een andere locatie omdat het alternatief te klein is.

Oppositiepartij sp.a noemt het beleid dat de stad voert rond de Nekkerhal verontrustend.

"De beslissing om de hal voor één jaar te verhuren en hierdoor alle lopende engagementen op te schorten, heeft de professionele exploitatie van de Nekkerhal als moderne evenementenhal abrupt afgebroken", zegt Caroline Gennez in een persbericht. "Het tentencomplex op de parking biedt geen antwoord aan alle klanten en ontslaat het bestuur zeker niet van de verantwoordelijkheid om een duidelijk beleid uit tekenen in plaats van zich te beperken tot allerhande ad hoc beslissingen."

"Non-beleid"

Sp.a vraagt het stadsbestuur dan ook een duidelijkere visie en beleid te voeren wat de Nekkerhal betreft. "Dit non-beleid dreigt de toekomst van de Nekkerhal te fnuiken", aldus Gennez. "Alvorens een, door het vorige stadsbestuur, uitgetekende visie weg te werpen, is het minst wat men kan doen, om daar een nieuwe visie tegenover te zetten. Deze ontbreekt vandaag nog steeds. Bovendien bestaat er in dit land ook nog steeds wetgeving met betrekking tot vergunningen en vooral aanbestedingen".

Volgens het stadsbestuur is het exploiteren van een evenementenhal geen kerntaak van de stad. Veel beursorganisatoren uiten kritiek op de stad, omdat ze blijft talmen met een beslissing over de toekomst van de Nekkerhal. Vanaf 2015 zoekt de stad een privé-concessiehouder. De stad meent dat privé-uitbaters beter geschikt zijn dan een stadsbestuur om een evenementenhal te beheren. Het is dan ook onzeker welke toekomst sommige beurzen in de Nekkerhal hebben, aangezien de concessiehouder hierover zal kunnen beslissen.

Belga

Archiefbeeld JHS

MEER OVER Caroline Gennez

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio