"Ik werd negen maanden van het scherm geweerd omdat mijn decolleté te diep was"

"Ik stond vaak op de voorpagina van de boekjes, ik was de pin-up van Vlaanderen en droeg ook vaak korte rokjes", blikt Jo Leemans terug in Story.

wverhaert

"Ooit ben ik eens negen maanden geweerd van het scherm omdat mijn decolleté te diep was. Directeur-generaal Jan Boon had me achter de jurytafel van de liedjeswedstrijd Canzonissima zien zitten met dat topje aan en dat ging volgens hem te ver. En dus werd ik geschorst. Tegenwoordig zijn we Lesley-Ann Poppe gewend en zou niemand daarover nog geschokt zijn, maar in de jaren zestig was dat een ander verhaal."

In hetzelfde interview vertelt Jo Leemans ook dat ze de luiers van haar pasgeboren dochter live op televisie ververste. "Toen ik begin 1954 beviel, duurde het niet lang of Betteke kwam al mee op televisie. Ik werkte toen mee aan het vrouwenprogramma dat Paula Semer presenteerde. Mijn dochtertje kwam goed van pas in de rubriek Kinderverzorging. Zo deed ik haar live op televisie een luier aan, zodat de jonge moeders die keken meteen zagen hoe dat moest."

Photo News