Celebs

Clara Cleymans: "Ik heb op het podium geplast, the show must go on!"

Print

Actrice Clara Cleymans onthult in TV-Familie dat ze tijdens een voorstelling op het podium heeft geplast. "Ooit speelde ik mee in een levend poppenspel", steekt Clara van wal. "In dat stuk vertolkte ik een duivel die uit een soort doos kwam. Ik moest al een halfuur voor de voorstelling begon in die doos gaan zitten."

"Plots moest ik echt héél dringend naar het toilet. Natuurlijk mocht dat niet van de man die het deksel van de doos moest opendoen. Daar zat ik dan... Toen ik me echt niet meer kon inhouden heb ik dan maar, door mijn outfit, geplast in die doos. (lacht) Gelukkig heeft niemand er iets van gemerkt. The show must go on!"

De Ridder

Clara Cleymans speelt de hoofdrol in 'De Ridder', een misdaadreeks over een jonge openbaar aanklager die strijdt voor rechtvaardigheid. Ze kruipt in de huid van Helena De Ridder en krijgt het gezelschap van onder meer Michael Pas, Katelijne Damen, Dirk Van Dijck, Lucas Van den Eynde, Stefaan Degand, Michel Vergauwen, Dahlia Pessemiers en Lynn Van Royen. Gent is het decor van deze officieuze opvolger van 'Witse'. De technische ploeg achter die reeks maakt immers ook 'De Ridder'.

In de eerste aflevering is Helena nog een succesvolle advocate. "Maar in de eerste aflevering vinden er gebeurtenissen plaats waarvoor ze zichzelf verantwoordelijk acht en beslist ze van kamp te veranderen", legt Cleymans uit. "Vanaf aflevering twee is ze openbaar aanklager."

Voor Cleymans was het de eerste keer dat ze de spilfiguur is in een serie. "Wat een heel ander gevoel gaf. Speel je een gastrol, dan vervul je die rol en ben je klaar. Nu moest ik me zeven maanden lang intens vastbijten in dit personage. Er is haast geen enkele scène waarin ik niet meespeel. Dat is psychologisch en fysiek vermoeiend Ze hadden al gewaarschuwd dat er momenten zouden komen dat ik van vermoeidheid in tranen zou uitbarsten op de set. Maar dat is gelukkig niet voorgevallen."

'De ridder', vanaf zondag 13 oktober op Eén

Photo News

NIET TE MISSEN