Coach kapt met Sugar Jackson: "Ik vrees voor zijn toekomst"

Over en out, de jarenlange band tussen bokser Sugar Jackson en coach/manager Renald De Vulder. De samenwerking die leidde tot vijf Europese titels ligt nu definitief uit mekaar. "Ik vrees voor zijn toekomst", aldus De Vulder.

jrosquin

Sugar Jackson wil nog doorgaan.

Renald De Vulder: "En daarmee wil ik niets te maken hebben. Daarom heeft hij nu andere begeleiders, mensen die misbruik van hem maken om zelf in the picture te komen, Hij was als een zoon voor mij. En ik wens hem, echt waar, alle succes met dit plan-B. Als hij daar opnieuw de motivatie kan vinden, des te beter."

U zag het vuur niet meer.

"Alles wat hem aan de top had gebracht - discipline, vechtlust, professionalisme - is helemaal weg. Vroeger was hij een leeuw die iedereen afslachtte, nu wordt hij afgeslacht. Ik wil plezier beleven aan het werken met een bokser, ik wil niet 's nachts wakker liggen over wat hem allemaal kan overkomen."

Zijn medisch rapport oogt slecht.

"De allereerste bekommernis moet zijn om hem medisch weer in orde te krijgen. Als mens, dus. Dat hij weer normaal kan praten en normaal kan stappen. Vergeet de rest. Als bokser heb je nog eens dubbel zoveel capaciteiten nodig. Dat lukt niet meer. En die problemen… Als je niet meer traint zoals het hoort, gebeuren er in mijn sport ongelukken: ogen kapot, evenwicht weg."

Zijn nieuwe begeleiders achten u schuldig aan die medische problemen.

"Straf hé. Hoe kan je dan vijf keer Europees kampioen worden, als je een slechte coach hebt? Vergeet niet dat Jackson ongelofelijk veel slagen heeft moeten incasseren. Neen, we hebben samen het maximum bereikt, Jackson en ik. Dat wil ik onthouden."

Marc Vermeiren

Foto Belga Sugar Jackson met zijn coach Renald De Vulder

MEER OVER Sugar Jackson

Meer sportnieuws