Blatter: "Ik heb geen geheime afspraak met Platini"

Blatter: Ik heb geen geheime afspraak met Platini

Blatter: "Ik heb geen geheime afspraak met Platini"

Print
Joseph Blatter ontkent dat hij met Michel Platini een deal heeft over zijn opvolging aan het hoofd van de FIFA.

De huidige topman van de Wereldvoetbalbond laat dat dinsdag weten in een reactie op een artikel in het Duitse blad Bild. Daarin wordt gemeld dat Blatter met Platini, regerend UEFA-preses, een akkoord heeft om in 2015 zijn stoel aan de Fransman te laten.

De afspraak zou erin bestaan dat Platini zich tot na het WK in Brazilië niet meer zou uitspreken over een mogelijke kandidatuur als FIFA-voorzitter. In de wandelgangen wordt al langer gezegd dat de Franse ex-topvoetballer interesse heeft om de Wereldvoetbalbond te leiden. Bij een eventuele kandidatuur worden hem ook grote winstkansen toegemeten. Blatter zou zich in ruil geen kandidaat stellen voor een vijfde ambtstermijn. "Ik sluit geen deals", reageert Blatter dinsdag bij dpa. "Het is het congres dat de FIFA-voorzitter kiest."

De 77-jarige Zwitser leidt de FIFA sinds 1998. In 2011 werd hij herverkozen voor een periode van vier jaar. Die verkiezing vond plaats in een sfeer van crisis en corruptie. De Qatarees Mohamed Bin Hammam, de enige tegenkandidaat van Blatter, trok zich terug nadat hij werd beschuldigd van omkoping. Bin Hammam gooide op zijn beurt met modder naar Blatter, die later evenwel werd vrijgesproken door een ethische commissie.

Belga
Archieffoto

Meer sportnieuws