Abou Jahjah naar rechtbank tegen planners aanslag

Voormalig voorzitter van de Arabisch Europese Liga, Dyab Abou Jahjah, stelt zich burgerlijke partij tegen de extreemrechtse terreurgroep BBET. Zij planden in 2006 een aanslag tegen hem.

jrosquin

Bloed, Bodem, Eer en Trouw was een extreemrechtse terreurgroep die onder meer aanslagen plande op Filip Dewinter van het Vlaams Belang en op Dyab Abou Jahjah. “Toen het proces begon, was ik niet in België”, zegt Abou Jahjah. “Het proces wordt nu volledig overgedaan en nu kan ik mij burgerlijke partij stellen. Het gaat hier echt niet om een clubje pubers. BBET bestond uit militairen die beschikten over een ruim wapenarsenaal. Zij hadden in 2006 plannen om mij te vermoorden. Ik vind het belangrijk dat men beseft dat de rechtse radicalisering en racisme in de maatschappij niet alleen politiek is, maar ook terrorisme als vorm aanneemt.”

De zaak wordt woensdag behandeld in Dendermonde. Abou Jahjah verhuist volgende maand naar Brussel. Daar heeft hij een woning gevonden. Hij verkiest Brussel boven Antwerpen omdat hij daar in zekere anonimiteit kan wonen. Abou Jahjah is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij verblijft tijdelijk in Antwerpen.

SVW Foto: FrBe

MEER OVER BBET