"Opgepast met kleurige kaartjes auto-opkopers"

Steeds vaker duiken dubieuze opkopers op die via kleurige visitekaartjes onder uw ruitenwisser een bod doen op uw wagen. De Belgische confederatie Federauto waarschuwt nu uitdrukkelijk.

Iedereen heeft al wel eens zo'n kleurig kaartje in krakkemikkig Nederlands onder zijn ruitenwisser gevonden. Slechts weinigen vertrouwen dat handeltje. Op internet en Facebook zijn de meeste reacties schamper.

Anonieme politiebronnen zeggen dat de techniek soms een voorwendsel is: de man met de kaartjes loopt op parkeerterreinen langs de auto's en signaleert aan een handlanger waar er wat te stelen valt.

Risico's

Ook Federauto, de Belgische confederatie van de autohandel mengt zich in het debat. "Wij stellen vast dat er steeds meer kaartjes worden achtergelaten", aldus Daniel Labours.

"De kaartjesstekers - vaak uit Oost-Europa of Afrika - zijn vaak niet geregistreerd en zeggen dat ze kopen voor de export. Wij waarschuwen voor valse handelaars. Er zijn heel wat risico's. Zo bestaat de kans dat de eigenaar het overeengekomen bedrag niet of slechts gedeeltelijk krijgt. En er is het risico van niet-gewenst bezoek thuis. Mogelijk kan zo'n opkoper ook geen garantie geven zoals echte handelaars in tweedehandswagens dat moeten doen."

PVB

Foto Ludo Mariën

Nu in het nieuws