Wilmots: "Fellaini zou kunnen spelen tegen Kroatië"

Print

Wilmots: Fellaini zou kunnen spelen tegen Kroatië

Rode Duivel Marouane Fellaini raakt mogelijk speelklaar voor de cruciale WK-kwalificatie-interland van vrijdag in Zagreb tegen Kroatië. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots maandag bevestigd.

De speler van Manchester United, die zaterdag het competitieduel tegen Sunderland miste door een polsblessure, is maandag in Engeland bij een specialist langsgeweest. Die vertelde hem dat hij sowieso geopereerd moet worden, maar dat die operatie ook uitgesteld kan worden.

"Marouane heeft last van de ligamenten van de pols en moet onder het mes", verduidelijkte bondscoach Wilmots maandag na de training van de Belgen in Neerpede. "Hij komt later bij de groep en traint dinsdag normaal gezien met een speciale brace. Wat mij betreft is hij vrijdag in principe dus inzetbaar. Dat betekent echter niet dat hij sowieso zal spelen. Ik heb ook geen signalen van Manchester United ontvangen met de vraag of hij snel geopereerd kan worden", klonk het.

Wilmots zag eerder al sterkhouders Vincent Kompany (lies) en Christian Benteke (heup) uitvallen voor de clash met de Kroaten. Kapitein Kompany mist de duels tegen Kroatië en Wales, Benteke raakt normaal gezien speelklaar voor het confrontatie met de Welshmen.

Lees ook: Kompany out voor Kroatië en Wales, Benteke speelt vrijdag niet mee

Blessuregolf bij Wales

Pakken de Duivels vrijdag een punt in Zagreb, zijn ze zeker van deelname aan het WK in Brazilië. Bij verlies krijgen ze vier dagen later in eigen huis een herkansing tegen Wales. Dat Wales heeft zelf ook te kampen met heel wat blessureleed. Manager Chris Coleman heeft maandag vernomen dat hij maar liefst vijf bijkomende geblesseerde spelers moet missen voor de twee komende WK-kwalificatiematchen.

Linksachter Ben Davies (Swansea), rechtsachter Sam Ricketts (Wolves), rechtsachter Adam Matthews (Celtic), centrale verdediger Danny Gabbidon (Crystal Palace) en middenvelder Jack Collison (Bournemouth) laten geblesseerd verstek gaan. Eerder zegden sterspeler Gareth Bale, Joe Ledley en Joe Allen met een blessure af. Andrew Croft is geschorst voor de match tegen de Macedoniërs. De Welshe Voetbalbond bevestigde dat niet minder dan negen nieuwe spelers werden opgeroepen om de blessuregolf op te vangen.

Belga, Foto's EPA/AFP

Meer voetbalnieuws