Metz loopt warm voor Van Hools trambussen

Metz loopt warm voor Van Hools trambussen

Metz loopt warm voor Van Hools trambussen

Print
Lier - Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt (Lier) 27 Exqui.City's afgeleverd in het Franse Metz. De hippe dubbelgelede hybride bussen konden de Fransen bekoren. Zelfs de eerste minister zakte af naar de openingsplechtigheid.
De 24 meter lange gloedniewe Exqui.City's zijn het paradepaardje van Van Hool. Het zijn erg moderne bussen in hippe kleuren, die er een beetje uitzien als een tram. Ook voor de stad Metz zijn de Exqui.City's uit Koningshooikt een mijlpaal. Ze willen er het openbaar vervoer mee naar een hoger niveau tillen. De stad legde twee vervoerslijnen aan op een eigen bedding over een totale afstand van achttien kilometer met 37 bushaltes. "TAM, de lokale openbare vervoersmaatschappij, plant in de opstartfase dagelijks tot 25.000 passagiers te vervoeren. Op termijn wil men dit laten groeien tot 36.000 gebruikers", legt Dirk Snauwaert van Van Hool uit.

De stad had kosten noch moeite gespaard om haar vervoersproject feestelijk voor te stellen. "Dit was een hoogdag voor Van Hool", glundert Jan Van Hool. "Dit is een mooi succes. Het is mooi om te zien hoe veel mensen in dit ambitieuze project geïnteresseerd zijn." Ook Jean-Marc Ayrault, eerste minister van Frankrijk, en Aurélie Filippetti, Frans minister van Cultuur en Communicatie, zakten naar Metz af.

Bert Provoost
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio