1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

DOVO rukt uit voor wagen van gevaarlijke man

DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, is maandagmiddag moeten uitrukken naar de Gebroeders Van Benedenlaan in Ruisbroek voor een verdachte wagen op de parking van de woonwijk Het Moer. Een perimeter van ruim 100 meter werd ingesteld. Hierdoor werden een 35-tal woningen en een 70-tal bewoners ontruimd rond 12.30. Anderhalf uur later mocht iedereen terug naar zijn woning. De auto, een Dasia Logan, werd met een robot onderzocht.

drombouts

Het gaat om de wagen van een man die vorige week maandag zelfmoord had gepleegd en daarbij een aanslag had gepleegd op zijn vrouw probeerde. Het koppel had ruzie en omdat de vrouw schrik had om alleen thuis kleren op te halen, had ze hulp gevraagd van de politie. Toen ze de deur openden, werd meteen een gasgeur waargenomen. De man had een mechanisme met lucifers aan de deur gemonteerd, zodat die bij het opengaan vuur zouden vatten, maar dat was gelukkig mislukt.

Omdat zijn wagen nu werd aangetroffen op een parking op een kilometer van zijn woning, werd geen enkel risico genomen. Het DOVO kwam ter plaatse met een robot. Onder meer een rugzak werd al uit het voertuig gehaald.


Wie vragen heeft over zelfdoding, kan gratis anoniem bellen naar de Zelfmoord-lijn op 02.649.95.55 of Tele-Onthaal op 106.

LDN

Foto's LDN

MEER OVER Puurs

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio