Celebs

Jeroen Meus: "Net nu ik eindelijk eens sympathie voor de flikken begon te krijgen"

Print

Dat Jeroen Meus over een gezonde portie humor beschikt, toonde hij nog maar eens aan de zijde van Maaike Cafmeyer tijdens de uitzending van het VRT-programma 'Twee tot de Zesde Macht'. Daar moest de tv-kok het zondagavond opnemen tegen twee agenten, die hem genadeloos naar huis speelden.

Toen de agenten eenmaal op voorsprong kwamen, konden ze hun plezier niet op. Ze besloten de twee BV's dan maar wat uit te lachen en een dansje op te voeren. Jeroen Meus zag er het grappige wel van in, en repliceerde gevat: "Alé, en net nu ik eindelijk eens sympathie voor de flikken begon te krijgen."

Hoe belangrijk is uw job in uw leven?

"Mijn job maakt mijn leven rijk en uniek", zegt Meus. "En vergis je niet, hè: met een programma als 'Dagelijkse kost' ben ik toch vier dagen per week fulltime bezig. De rest van mijn tijd gaat naar mijn restaurant, sport en mijn kind. Ik wil op het einde van mijn leven kunnen zeggen: 'het was goed, het was mooi, timmer maar dicht'. Maar ik zal nooit een paard vergokken op mijn carrière. Fundamenteel gaat het maar om een ding. Mijn gezin. Mijn vrouw en kind. Mijn familie. Mijn vrienden. Mijn hond. Dat is mijn cocon."

Verrassen en ontroeren, dat wil hij met zijn gerechten doen. Op het eerste zicht ongewone combinaties van ingrediënten en smaken dragen daar zeker toe bij, al blijft de basisfilosofie ook voor Jeroen Meus vrij eenvoudig: gebruik topproducten, van de allerbeste kwaliteit. Meus leerde de stiel aan de zijde van gereputeerde koks en verdiende zijn sporen als chef in 'Le Fil' in Leuven. Bekend werd hij vooral van zijn televisie-optredens, onder meer met Christer Elfving in het VRT-programma 'Aan Tafel'. "Ik ging elke week koken bij allochtone mensen die een gerecht uit hun cultuur bereidden", blikt hij terug. "Ik kreeg dan dezelfde ingrediënten en moest er een ander gerecht mee maken. Dat was à la minute improviseren, dat is rock-'n-roll, daar hou ik van."

Photo News

Lees ook:
Ramp: "Alle materiaal Natalia vernield vlak voor grootste concert in Hasselt"
Onthutsend: waarom je best niet te lang uitslaapt
Veronique De Kock: "Hoe veeg jij je poep af?"
Tip: deze herfsttrends mag je niet missen

NIET TE MISSEN