Philippe Vande Walle niet langer welkom bij RTBF na uitlatingen over Bakkali

Philippe Vande Walle, voormalig keeperstrainer bij de Rode Duivels, mag niet langer op antenne komen bij de Franstalige omroep RTBF, waarvoor hij als consultant werkt. Dit is het gevolg van zijn uitlatingen van zondag op Twitter over Zakaria Bakkali.

jrosquin

Bakkali, geselecteerd voor de twee WK-kwalificatieduels tegen Kroatië (11/10) en Wales (15/10), liet zaterdag in het Nederlandse AD Sportwereld weten dat hij nog niet definitief heeft gekozen voor de Rode Duivels of voor Marokko.

Zondagmorgen tweette Vande Walle het volgende: "Bakkali Rode Duivel... Ik weet het zo nog niet!!!... Dat begint me te storen!!!! "Zuivere Belgen" (Meunier, Vossen) komen al kruipend."

"Conclusie... Geen beslissing = geen selectie. Beslissing genomen = eventuele selectie", vervolgde de oud-doelman van Club Brugge. Enkele uren later voegde hij hieraan toe: "Ik ben in geen geval een racist. Het is het "principe" keuze dat me beroert."

Na deze tweets besliste de RTBF Vande Walle met onmiddellijke ingang te schorsen, omdat zijn uitlatingen niet stroken met de waarden van de Franstalige omroep. Hij is door de RTBF uitgenodigd om maandag uitleg te verschaffen.

Foto: Belga Vande Walle met bondscoach Marc Wilmots in 2012

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Rode Duivels

Meer voetbalnieuws