"Van citytrip naar Antwerpen tot Antarctica"

Van citytrip naar Antwerpen tot Antarctica

"Van citytrip naar Antwerpen tot Antarctica"

Print
Zandhoven -

Van een citytrip naar Brugge tot een excursie naar Antarctica: sinds kort valt het allemaal te boeken onder de kerktoren van Pulle bij Dave Rymen. De 28-jarige startte als zelfstandig reisadviseur in zijn ouderlijke woonst.

Dave raakte al jong gebeten door de reismicrobe.
Zowel in het secundair als aan de hogeschool studeerde hij Toerisme. Een zestal jaar draaide hij mee in gewone reisbureaus. Maar hij wou individueler en meer op maat van de klant werken. "In deze tijd dat mensen ook via het internet kunnen boeken, moet je het verschil maken door 24u op 24u en zeven dagen op zeven beschikbaar te zijn. In een gewoon reisbureau ging dat niet. Wie zijn dromen niet najaagt, krijgt spijt. Daarom startte ik als zelfstandig reisadviseur in het ouderlijk huis."

Met de gezellige keukengeluiden op de achtergrond, ontvangt Dave ons in zijn kantoor, waar de ebbenhouten beeldjes en batik uit Papoea je meteen in een exotische wereld katapulteren, ookal zit je op een boogscheut van de Pulse kerktoren. "Ik ontvang mijn klanten hier, maar kom net zo vaak aan huis. Veelal ‘s avonds, omdat de mensen dan tijd hebben. Ik opereer onder het netwerk van Travel Experts, wat bestaat uit een vijftigtal zelfstandige reisadviseurs in Vlaanderen die elke maand samenkomen. Travel Experts biedt ons ook de juridische ondersteuning."

Dave wou een toegevoegde waarde bieden in deze tijd van internetboekingen. "Het beeld dat je door alles zelf online te boeken goedkoper gesteld bent, klopt niet. Wij hebben een grotere inkoopkracht. Die 24u-service is mijn grootste troef. Onlangs had ik een klant die een roadtrip in de Verenigde Staten had geboekt en op zondag problemen kreeg met zijn Visakaart. Ik heb dat kunnen fiksen."

"Een ander voordeel is dat ik niet gebonden ben aan de touroperators, hoewel ik hun aanbiedingen ook wel in mijn aanbod opneem. Alles kan, van groepsreizen tot individuele rondreizen op maat met privé-gids." Omdat hij geen grote reclamebudgetten heeft, moet Dave Rymen het hebben van de mond-aan-mond-reclame. "En dat werkt, want als ik navraag hoe ze mij gevonden hebben, is het meestal via "Maria van Roger"."

Of hij door zijn ligging in een klein dorp al mensen op ‘de vlieger’ heeft gekregen die nog nooit gereisd hadden? "Inderdaad! Vorige week heb ik mensen met het vliegtuig naar Spanje gestuurd die nog nooit op reis waren geweest. Ze hadden geweldige vliegangst. Ik hielp hen bij het inchequen in Zaventem en intussen lieten ze me weten dat ze volgend jaar opnieuw naar Spanje willen in exact hetzelfde hotel. Daarvoor doe ik het! Ik ben niet content met een ‘contente’ klant, ze moeten "Waaw!" zeggen als ze terugkomen."

KMa

Foto JDW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio