1 / 18

Stratenloop Sint-Jozef helemaal vernieuwd

De Sint-Jozefstratenloop was gisteren aan zijn 26ste editie toe. Wel in een nieuw jasje, want door de werken aan de Moerkantsebaan moest het parcours verlegd worden. Voor de eerste keer vond er ook een avondeditie plaats.

Vijftentwintig jaar lang vond de stratenloop plaats op de eerste zondag van oktober, maar dit jaar bracht de school daar verandering in.

Tilborghs Margo

De loopwedstrijd vindt voortaan plaats op de eerste donderdag van oktober. Gisteren dus een primeur. Naast de traditionele kinderloop, konden ook volwassenen deelnemen aan de 5 en 10 kilometer. Van een halve marathon was er dit jaar geen sprake. “We hebben bewust gekozen om de afstand in te korten”, zegt directeur Kris Peeters. “Voor de supporters is dat aangenamer omdat zij hun favoriet nu meer kunnen aanmoedigen. Het was de bedoeling om de stratenloop langs de Dennenlaan en Maststraat te laten lopen, maar door de werken was dat niet mogelijk. De kans op blessure was te groot.

Het parcours loopt nu door wijk Heikant.”

“Geen ideale situatie”

Een stratenloop organiseren met grote werken rond de schoolpoort is gedurfd. “Een ideale situatie is dit zeker niet”, zegt Kris Peeters. “Dat was het ook niet bij het begin van het nieuwe schooljaar. De communicatie met de gemeente en de politie is daarom belangrijk. Toch zijn er twee momenten geweest waarbij de situatie heel gevaarlijk was. Er reden tractors met aanhangwagens achteruit in de Maststraat. Het was de burgemeester die toen het werf heeft stilgelegd. Na overleg met de werfleiders werden nieuwe afspraken gemaakt.”

Verkeersouders

Ook voor de ouders en de kinderen zijn de wegenwerken geen pretje. “Toch doen we er alles aan om de kinderen op een veilige manier van en naar school te laten komen”, benadrukt de directeur. “Onze verkeersouders draaien op volle toeren. Ze zijn inzetbaar op alle mogelijke momenten en dagelijks staat de politie aan onze school om alles in goede banen te leiden.”

De Sint-Jozefschool zal als eerste van de wegenwerken verlost zijn. Maar er liggen nog twee scholen aan de Moerkantsebaan. Ik weet zeker dat de aannemer en de gemeente veel hebben geleerd van de eerste fase”, zegt Peeters nog. “De kinderziektes zullen er tegen dan wel uit zijn. En als ik dan toch een tip mag geven: bekijk het steeds positief en communiceer snel en op een constructieve manier.”

MaTMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio