Rode loper voor Vlaamse thriller 'Het vonnis' (album)

Kinepolis Antwerpen rolde donderdag de rode loper uit voor Het vonnis, de nieuwe langspeelfilm van Jan Verheyen. De rechtbankthriller werd er op gejuich onthaald.

drombouts

Het vonnis viel begin september al in de prijzen. Op het Wereldfilmfestival van Montréal kroonde de jury Jan Verheyen tot Beste Regisseur. Ook het Amerikaanse tijdschrift Variety raakte in een lyrische stemming. "Ikzelf ben ook lyrisch over wat Verheyen nu gepresteerd heeft", reageert Koen De Bouw, alias Luc Segers. "Dit verhaal straalt dan ook één en al engagement uit."

In Het vonnis neemt Segers het recht in eigen handen als de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten. In de omstreden assisenzaak die daarop volgt, neemt hij het op tegen de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten.

De avant-première werd donderdag bijgewoond door 2500 toeschouwers, goed voor elf tot de nok gevulde bioscoopzalen. Meest opvallende afwezige was Veerle Baetens, meester Teugels in de film. Zij herstelt van een operatie. Het vonnis loopt van 9 oktober in de Vlaamse zalen

Peter Briers

Foto Wim Hendrix

Vastgoed

Jobs in de regio